20210314-_C3A1737.jpg

Er ontbreekt vaak de tijd en de aandacht om naast het medische aspect, ook stil te staan bij de psychologische impact van een moeilijk vervulde kinderwens.

 

Vruchtbaarheidsproblemen brengen de nodige onzekerheden en stress met zich mee. Ik wil samen met jullie bepaalde emoties helpen 'dragen’, structuur creëren in een geest die geen rust meer vindt, en jullie ondersteunen om zo jullie draagkracht te vergroten.


Moeilijk zwanger worden, zet een druk op zowel het persoonlijk en het algemeen welbevinden, als de relatie met de mensen in de directe omgeving.
Hoop en geluk, teleurstelling en machteloosheid wisselen elkaar voortdurend af.

We geven emotionele begeleiding door je als ouder met een kinderwens, te leren omgaan met alle emoties die hiermee gepaard gaan. Het zorgt ervoor dat er een vangnet wordt aangeboden wanneer de grond wankel wordt.

Het doel van deze psychosociale begeleiding is om je te begeleiden waar nodig, advies te geven indien je dit zou willen, de nodige handen uit te reiken om je te ondersteunen, er te zijn voor je wanneer de situatie uitzichtloos lijkt.

 

 

 


Ook willen we door deze zorg aan te bieden, nazorg aanbieden bij het tot stand komen van een zwangerschap of net niet.
Het stopt niet na de fertiliteitsbehandeling.

Ook bij het verlies van een zwangerschap wordt er therapie gegeven zoveel en zolang als
nodig.

Het is mijn taak om jullie als ouders met een kinderwens inzicht te doen krijgen in wat jullie angstig maakt. Door de therapie probeer ik methodieken aan te reiken die ervoor zorgen dat de emoties jullie niet meer overspoelen. Zorgen voor onszelf krijgt hierdoor de nodige aandacht.

Bloem_complement_wit.png
Bloem_complement_wit.png
Bloem_complement_wit.png
Bloem_complement_wit.png

Groot is het gemis, groter is de liefde.

Sanne Couttouw

102772203_169994204480759_27171440068869
  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Instagram Icon

Vind ons op social media