Baby (voet)massage

GBF-4.jpg

Baby en kinder (voet)massage heeft een heilzame werking met snelle reactie. Baby's en kinderen nemen als een spons alle indrukken uit hun omgeving op en moeten deze kunnen verwerken. Dat verloopt niet altijd even vlot en daarbij kan (voet)massage een grote ontstressende factor betekenen. 

Waarom baby- of kinder- (voet)massage?

Deze massage heeft een goede werking bij onder andere volgende moeilijkheden:

Altijd al zelf enkele snelle handelingen willen leren om je baby/kind te kunnen verlichten van enkele van deze kwaaltjes? Dat kan! Bepaalde grepen kunnen aangeleerd worden zodat je ze zelf thuis kan toepassen, vraag ernaar of kijk gerust of er een workshop in het verschiet is.

Wil je graag zelf je baby leren masseren om de hechting met je kind te vergroten of als extraatje wanneer het bad- of bedtijd is, ook dat kan.

Wanneer baby- of kinder- (voet)massage?

Bij baby's probeer je best te zorgen dat de afspraak op een moment ligt dat je baby meestal net wakker is. Ook voor peuters en kleuters is het best dat ze niet TE overprikkeld zijn op het moment dat je je afspraak boekt. Maar als mama van 3 weet ik natuurlijk dat dat niet altijd makkelijk plannen is. Alle voorzieningen zijn aanwezig om je baby te kunnen verversen en ook voedingen kunnen op comfortabele wijze gegeven worden mocht dit op het moment zelf nodig blijken. Het belangrijkste is dat zowel je kind als jij kunnen ontspannen en genieten op het moment zelf!

Hoe lang duurt een sessie?

De eerste sessie zal wat langer duren, gezien er nagegaan wordt wat je wensen zijn, wanneer meerdere sessie wenselijk zijn, zullen de daaropvolgende sessies minder tijd in beslag nemen. Afhankelijk van de leeftijd van je kind zal de duur van de sessie ook aangepast worden. Baby's verdragen nog niet echt de lange sessies die een adolescent kan verdragen bijvoorbeeld. Als richtlijn kan je aannemen dat een normale sessie voor een baby maximaal 30 minuten in beslag zal nemen, voor de wat oudere kleuters, lagere schoolkinderen en adolescenten zal dit geleidelijk aan oplopen tot een uur.

Kleine kinderen geef je diepe wortels, grote kinderen vleugels.