Voetreflexologie

Reflexologie is een holistische geneeswijze, die werkt door middel van het uitoefenen van druk op en het masseren van de handen en voeten.

Reflexologie is een unieke methode om homeostase van de mens in al zijn aspecten te bevorderen.

Waarom reflexologie?

Door onze drukke levensstijl heeft ons lichaam het moeilijk om evenwicht te verkrijgen en te bewaren. Ziekte wordt aanzien als een disbalans van het lichaam. Via reflexologie brengt men het lichaam terug in evenwicht.

Reflexologie wordt zeer breed toegepast, zo zal het zijn uitwerking hebben op fysieke klachten, maar tevens op emotionele. Ook onderliggende problematiek kan eventueel duidelijk worden, gezien reflexologie kijkt naar het geheel en niet enkel naar de symptomen. 

Reflexologie wordt o.a. ingezet voor allerhande rug-, nek-, schouderklachten, maar ook voor migraine, hoofdpijnen, tandpijn, groot verdriet, stress, burn-out,... 

Bij baby's heeft voetreflexologie een zeer snelle werking, gezien baby's nog niet de bagage meedragen die wij als volwassen persoon in onze rugzak zitten hebben. Baby's zijn zeer ontvankelijk voor voetreflexologie en voornamelijk naar spijsvertering, reflux, nachtelijke huilbuien worden zeer goede resultaten geboekt. Wil je graag zelf enkele kneepjes aanleren om toe te passen op je baby (zeg maar enkele EHBO-trukjes) dan kan ik je zeker helpen!

Is reflexologie iets voor mij?

Reflexologie is toegankelijk voor iedereen. Van baby tot senior, gevoelige voeten of net niet. 

Voetreflexologie in combinatie met deep tissue is zeker een aanrader om voornamelijk voor orthopedische en emotionele klachten snel resultaat te boeken. We bespreken samen wat voor jou persoonlijk de beste aanpak is.

Voetreflexologie in combinatie met oorkaarsen heeft dan weer een zeer goede uitwerking voor mensen met migraine en andere hoofdpijnen. 

Hoe lang duurt een sessie?

Een eerste sessie zal altijd wat meer tijd in beslag nemen, gezien er op dat moment ook nagegaan wordt wat het beste behandelplan voor jou is.

Voor een standaard voetreflexsessie moet je ongeveer een uur rekenen, een eerste sessie kan makkelijk uitlopen tot anderhalf uur.