20210314-_C3A1751.jpg

Ademcoaching focust op een bewuste en correcte ademhaling.
Deze vorm van coaching wordt vaak gebruikt om te leren ontspannen en rustig te blijven in stressvolle situaties.

 


Een ademcoach ondersteunt je in het loslaten van emoties via ademtechnieken. Stress en spanningen kunnen ervoor zorgen dat je onbewust je spieren aanspant en jezelf zo beperkt in je ademhaling. Dankzij concrete ademhalingsoefeningen en bewustwording leer je opnieuw voller en dieper te ademen.

Veel mensen ademen niet op de juiste manier en ervaren daardoor verschillende klachten. Spierpijn in de nek en schouders, een opgejaagd gevoel, veelvuldig zuchten of gapen, hartkloppingen, snel vermoeid zijn,... Het zijn allemaal gevolgen van een verkeerde ademhaling.

Stress beïnvloedt de hormonenspiegel en geeft direct effect op de menstruatie-cyclus en de vruchtbaarheid. Omgaan met zwanger worden en mogelijk onvruchtbaarheid levert vaak veel stress en verdriet op.

Aan de hand van ademhalingstechnieken leert men zich gemakkelijker te ontspannen en om te gaan met pijnlijke emoties zowel op fysiek als geestelijk vlak.

 

 

 

 


Met een breed gamma aan oefeningen, kan de ademcoach, de patiënt bijstaan in alle fasen van de zwangerschap: bij het zwanger worden, het zwanger zijn, de geboorte en na de geboorte.

Bloem_complement_wit.png
Bloem_complement_wit.png
Bloem_complement_wit.png

When you own your breath, nobody can steal your peace.

Unknown.

engin-akyurt-QTe6DLqgI7o-unsplash.jpg
  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Instagram Icon

Vind ons op social media