20210314-_C3A1829.jpg

Ons lichaam is een fantastisch dynamische en zelfregulerend organisme.
Organen, bindweefsel, spieren, gewrichten, zenuwstelsel en hormonen zijn constant bezig om optimaal te kunnen functioneren om ons welzijn te bereiken.

Gelukkig kan dit systeem wel tegen een stootje maar wat als vele kleine stootjes min of meer constant aanwezig zijn of elkaar constant aflossen?
Wat als onze recuperatieperiode zoals slaap, vrije tijd, sport, positieve sociale contacten,... niet meer voldoende aanwezig zijn of de kwaliteit ervan ontbreekt?

 

 

 

 


Sommige functies zullen niet meer in staat zijn om te compenseren maar worden dysfunctioneel. Complexe en multifactoriële processen zoals vruchtbaarheid en zwangerschap zijn juist door de grote noodzaak aan een perfect samenspel van alle systemen hevig onderworpen aan deze stoornissen.

 


Welk raderwerk nu finaal begint te spartelen en ervoor zorgt dat de fertiliteit niet lukt kan dus bij elk persoon anders zijn en hangt af van veelvuldige individuele factoren.
Dit is precies de reden waarom osteopathie hier ondersteuning kan bieden.


 

Binnen de osteopathie bekijken we jouw lichaam op een holistische wijze, wat wil zeggen dat we zowel aandacht hebben voor wat leeft fysiek maar ook psychisch. Elke hormonale, vegetatieve, organische of verandering van het bewegingsstelsel laat sporen en veranderingen in het menselijke weefsel achter.


Een osteopaat kan dit opsporen. De impact van voorafgaande operaties, medicaties, traumatas, infecties in deze of omringende regio’s mag niet onderschat worden op de verstoring van het functionele evenwicht.

 


Ook emotionele of psychologische impassen kunnen deze zo belangrijke hormonale en nervale (vegetatieve) systemen verstoren waardoor de fertiliteit in gedrang komt.
Zo is de osteopathie zowel voor een goeie diagnostiek als voor therapie zeker een meerwaarde binnen deze problematiek.

Osteopathie kan zowel curatief als complementair worden ingezet.

Bloem_complement_wit.png
Bloem_complement_wit.png
Bloem_complement_wit.png
Bloem_complement_wit.png

Find it, fix it and leave it alone. Nature will do the rest.

Andrew, Taylor Still, DO.