20210314-_C3A1778.jpg

Onze voeten zijn de fundamenten van ons leven. Ze dragen ons het grootste deel van de dag en houden ons in balans. In onze voeten zitten, in vergelijking met de rest van ons lichaam, zeer veel zenuwen, spieren, botten, ligamenten en bindweefsel vervat. Je kan je al inbeelden dat wanneer deze niet vloeiend samen bewegen dit effect zal hebben op de rest van je lichaam.

Voetreflexologie maakt gebruik van punten en zones op de voeten, reflexzones genoemd. Deze reflexzones weerspiegelen alle organen, botten, spieren en klieren in je lichaam. Door middel van het uitoefenen van druk op deze reflexzones worden de zenuwbanen geprikkeld, waarna de prikkels via het ruggenmerg verder verspreid worden naar het ganse lichaam.


Er wordt gewerkt vanuit een holistische visie, dit wil zeggen dat men de oorzaak van een klacht of ziekte ziet als een samenhang van fysieke factoren met mentale en emotionele conflicten en patronen.

De opsplitsing tussen lichaam en geest is reeds lang achterhaald, daar zijn wetenschappers het over eens. De invloed van ons denken wordt ernstig onderschat, voetreflexologie besteedt hier extra aandacht aan, gestoeld op een grondige kennis van het menselijk lichaam.

Je kan ook al preventief starten met voetreflexologie om de gezondheid, vruchtbaarheid en het lichaamsbewustzijn te optimaliseren. Blokkades ontstaan immers niet op 1 nacht tijd, maar zijn vaak een opbouw van weken, maanden of zelfs jaren. Een belangrijk uitgangspunt van voetreflexologie beoogt ook lichaamsbewustzijn. We leren opnieuw luisteren naar ons lichaam en opmerkzaam zijn voor signalen die het lichaam ons geeft.

Bloem_complement_wit.png
Bloem_complement_wit.png
Bloem_complement_wit.png

Draag zorg voor je fundamenten, en zij zullen zorg dragen voor jou.

Liese Dewaele

Groen Foto Achtergrond Welkom Kaart (2).
  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Instagram Icon

Vind ons op social media